window.smartlo"/> JEZTE JINAK A RADUJTE SE Z VÝSLEDKŮ - ezoterická poradna Marie Magdaléna
Jmenuji se Marie Magdalena.
Mé motto: POMÁHÁM LIDEM K LEPŠÍMU ŽIVOTU.
pozadi-04.jpg

ZMĚNIT ŽIVOT K  LEPŠÍMU JE TAK SNADNÉ. CHCETE BÝT TAKÉ ŠŤASTNÍ?
HARMONIZACE TĚLA I DUŠE U MARIE MAGDALÉNY

 
                 MOTTO DNE:

 
OTEVŘENÁ MYSL A OTEVŘENÉ SRDCE.
TO JE TO, OČ TU BĚŽÍ.



 
JEZTE JINAK A RADUJTE SE Z VÝSLEDKŮ
 
     Možná trochu kontroverzní článek na výživu.
     O výživě  toho bylo napsáno tolik, že to snad ani nelze vše přečíst. Přesto si dovolím poznamenat, že je to stále otevřené téma a informace zatím nebyly poskytnuty komplexně a dostatečně.  Dovolím si tedy přispět s informacemi, které jsou zásadní, nosné a poplatné plošně, ne jen částečně nebo individuálně. Tyto informace neuškodí a směle je možné je aplikovat pro všechny.
     Velkou výhodou je to, že dávají jedinci absolutní svobodu. Nejste ničím vázáni, nikdo vám nenutí žádný preparát, nepřesvědčuje o škodlivosti západní medicíny, tím, že upřednostňuje východní, nepropaguje se vše přírodní a netvrdí se, že vše chemické je špatné.
 
Jedná se o jinou cestu.
Cestu svobodné volby a
pěstování osobní vnitřní síly pro správné rozhodnutí.
 
     Jsme součástí vesmíru, jednou malou částí. A z toho vyplývá, že bychom měli být schopni automatického zařazení a fungování. Sami ovšem odpojujeme přívodní kabely. Odchylujeme se od zdroje a pak žijeme v chaosu. A přestáváme fungovat.
      Ve všech pojednáních o výživě a stravování najdete správné myšlenky, kroky, postupy, rady, techniky a doporučení. Jen to není ten vhodně cílený koktejl a leckdy může nastat situace, která volá SOS. Informace mohou totiž velmi poškodit zdraví a mnohdy i fatálně.
 
Proč nepropaguji zdravou výživu?

     Tak by se mohl článek také jmenovat. Ale je dost dobře možné, že by se k někomu nedostal, a to by byla škoda. Zdravá výživa, to je pojem, který slýcháte na každém kroku, když otevřete jakýkoliv časopis, slyšíte zprávy ve sdělovacích prostředcích, posloucháte výživové poradce - příkazy, zákazy, doporučení, omezení,  zvyklosti, ....rozklepe se vám při těch informacích brada, zdá se vám to složité, tolik vzdálené realitě v dodržení, finanční hledisku a máte chuť něčím se vzpružit. A nedej bože, že by jste si pak ještě brali příklad z jídelníčku většiny manekýnek. To už by byl vrchol. Probírají se různá hlediska a aspekty a kult štíhlosti je téměř povinností. Být zdravý, ale neznamená, chrastit kostmi. Každý spadáme do určité kategorie konstituce, se kterou se rodíme. Z té je potřeba vycházet pro budoucí život. Stejné se to i s kondicí. Tedy jak je organismus nastaven. Ne jen kolik udělá dřepů a uběhne kilometrů, to je jen malá část.
    Nadváha jedinci zcela určitě školí, ale...tímto atakováním se dostává permanentně do stresu, je v začarovaném kruhu a neví si zkrátka vůbec rady.

Jaké informace, jsou tedy správné?
Co si mám vlastně vybrat?
Jak se tedy stravovat?

     Kdykoliv vezmete nějakou potravinu do ruky, tak váš mozek začne "šrotovat", jestli ta potravina čirou náhodou nepatří do nějaké kategorie, která není povolená nebo je dokonce zakázaná. A pakliže se nachází v této zóně, tak pokud je to potravina, kterou vy máte hodně rádi, tak cítíte ještě větší stres než obvykle, že je vám odpírána. Je to přímo trýznící pocit a ta emoce se promítá celým vaším tělem. Jdete tedy dál a hledáte tabulku dovolených a doporučených potravin. Prstem sjíždíte po seznamu dolů a zjišťujte, jak vlastně moc málo potravin je povolených a co je vám "dovoleno". Vám blízké a žádané potraviny se smršťují do malého a zanedbatelného sloupečku s několika názvy. "Ach jo." Povzdychnete si. Protože vaše vnitřní já tolik touží po nějaké "zakázané" potravině. Vy si ji nedáte, protože se snažíte o disciplinovaný režim, ale naopak si dáte potravinu ze seznamu povolených. Vaše srdce je smutné, tělo stresované a vy si možná nejenom nepochutnáte, ale cítíte i jakousi ošklivost chuti a touhu po jiném. A tady nastává ten základní problém. Nejvíc škodlivou záležitostí v těle není to, co přijímáme, ale s jakou emocí to přijímáme. Jestliže přichází do trávicího traktu potravina sebe více doporučovaná, ale vám nechutná a přijímáte ji s nechutí, až odporem, s tím, že musíte, ale nemáte ji rádi, tak nejenom, že vám nepomůže, ale v konečném důsledku vám může uškodit. Je prokázáno, že i tímto principem vznikají alergie. Pokud jste v negativním rozpoložení a konzumujete nějakou potravinu, tak při opakování je velká šance, že se stanete na tuto potravinu alergičtí. Proto se snažte o klid a harmonii pocitů, aby proces trávení byl pohodový a váš zdravotní stav optimální. Naopak, když zvolíte potravinu, která se nachází v zakázaných seznamech, ale vaše touha po ní je veliká, tak vaše spokojenost vytvoří bezpečnostní bariéru. Samozřejmě je potřeba dodržet pravidlo o množství. A konzumace vám může paradoxně poskytnout lepší výživu. Protože celé vaše já se nachází ve stavu maximální pohody , maximální rozkoše. To, s jakou energií přijímáme jídlo, rozhoduje o tom, jak budou energie a živiny využity. Anebo naopak , jak nám uškodí.

Zdravá strava, jak je obecně prezentována,
je pouze pro zdravé lidí.
Úspěch nebo neúspěch není v selekci,
ale v přijímaném množství a vašem rozpoložení.

     O tom není pochyb. Jen si to málokdo uvědomí. Existuje mnoho potravin, které se nacházejí na seznamu 1. třídy - tedy na vrcholu konzumační doporučovatelnosti a přitom mohou lidem s různými diagnózami minimálně zhoršit zdravotní stav, mnohdy až k akutním operacím. Např. pokud máte problém se střevy, zcela se zcela jistě od svého odborného lékaře dozvíte, že byste měli jíst minimum zeleniny - tedy hodně povšechně řečeno. To je zcela v rozporu s tabulkami. Doporučuji individuální konzultaci s odborníkem u každé diagnózy před spuštěním experimentů nebo uposlechnutí "zaručených rad" různých "a la" léčitelů. Mám zkušenost s jednou paní od pyramidy, kdy uposlechnutí její rady mohlo mé mamince přivodit vážné zdravotní komplikace, které by vyústily minimálně v operaci.  Pěstujte tedy intuici, snažte se o napojení a vlastní svobodu, aby vaše rozhodnutí byla správná a vy jste se cílili dobře.

Stupeň pohody určuje zdraví a platí to i obráceně.

     Pokud se budete řídit svým pocitem, poslouchat své tělo, tak zjistíte, že můžete téměř všechno. Pozorujte, co vám dělá dobře. A co ne. Pokud jste zdraví, není zde žádný problém s výběrem. Ale dnešní lidé od středního věku dál mají mnoho chorob a intolerancí a s tím souvisí jistá opatrnost v konzumaci "zdravých" potravin. Je to již zmiňovaná zelenina, celozrnné výrobky, semínka, ořechy, mák.......a další. V každém případě platí obecná zásada. Pozorujte a analyzujte, co vám nedělá potíže a to jezte. Každý jsme trochu individuál. Co dělá dobře jednomu a prospívá, to druhý, může vyhodnotit jako neakceptovatelné. Cítí, že mu to nedělá dobře, necítí se fit. Každému tedy doporučuji konzumovat  to, co mu nedělá potíže, po čem se cítí dobře a samozřejmě v optimální míře.
Protože -

cokoliv je v životě v nadměrečných hodnotách,
 to vždy škodí.

     A to je právě i u tzv. zdravých potravin.

Harmonie - vyváženost - je důležitá i v jídle.

Nalaďte se na své vnitřní já, váš osobní kompas, který vás povede. Důvěřujte sami sobě. Buďte poctiví a nesnižujte se k excesům. Vaše tělo se vám odmění tím, že bude fungovat. Tělo ví, co mu dělá dobře, a také dává signály. Naučte se je rozpoznávat a buďte poctiví v těch nových krocích, učte se ze svých chyb. Netrapte se s tím, co se někde píše. Poslouchejte vaše tělo. Jste to vy, kdo si může uškodit nebo naopak prospět. Je to jen na vás.
 
Dejte vašemu tělu pocit radosti bez omezení a
 ono se vám odvděčí.
Celé vaše já bude zářit a
vaše tělo i duše bude v harmonii.
 
 
CTÍM SE BÁJEČNĚ INTUICE PRACUJE.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one